ua en ru

До міліції Києва звернулося 46 громадян зі скаргами на активістів Автомайдану

В Шевченківське райуправління міліції м. Києва звернулося 46 громадян зі скаргами на протиправні дії активістів Автомайдану.

В Шевченківське райуправління міліції м. Києва звернулося 46 громадян зі скаргами на протиправні дії активістів Автомайдану. Про це повідомила прес-служба МВС.

МВС заявляє, що 25-30 автомобілів з активістами Автомайдану протягом ночі їздили по Києву, нападали на хостели і вивозили людей, які там проживали, у штаб національного опору в Будинку профспілок на Майдані Незалежності.

"Свої дії представники Автомайдану мотивували необхідністю пошуку та затримання громадян, яких активісти ідентифікували у якості так званих "тітушок" - хлопців спортивної зовнішності", - йдеться в повідомленні.

МВС повідомляє, що представники Автомайдану за ніч встигли відвідати кілька хостелів у трьох районах Києва: Подільському, Печерському та Шевченківському.

"Агресивно налаштовані невідомі люди в масках і камуфляжній формі били вікна і майно в столичних готелях, вибивали двері і влаштовували бійки. Ці дії слідчими кваліфіковані згідно з чинним законодавством - відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, згідно з інформацією МВС, в Шевченківське райуправління столичної міліції із заявами про протиправні дії в готелях на території району звернулися 46 громадян.

"Вони повідомили про побиття, насильницьких дій з боку невідомих, які примусово вивозили людей в "штаб" в Будинку профспілок. За цими фактами слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)", - йдеться в повідомленні.