ua en ru

У МЗС РФ назвали "маячнею" заяви Києва про причетність Суркова до розстрілу Евромайдана

У МЗС РФ назвали "маячнею" заяви Києва про причетність Суркова до розстрілу Евромайдана

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали "маячнею" заява Києва про причетність радника Президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова до розстрілу Евромайдана. Про це йдеться в коментарі МЗС.

"Вважаємо ці твердження Києва повним маренням. Втім, українські спецслужби вже не раз ставили керівництво України в незручне (хотілося б використовувати менш дипломатичні вирази) положення. Сьогоднішня дурість - зайвий тому доказ. Світова громадськість, як і раніше чекає і вимагає повного розслідування розстрілу людей на "майдані", відповіді на питання, куди зникли сліди і речові докази, хто ці люди з гвинтівками на "майдані", що потрапили в об'єктив камер, хто і навіщо привозив зброю на "майдан" і т. д. Ми чекаємо розслідування злочину в Одесі, де живцем спалили людей і де безпосередньо перед цією трагедією проводилися секретні наради за участю яскравих представників сьогоднішнього керівництва України. Ми чекаємо розслідування вбивства людей в офісі Партії регіонів, стрільби і вбивства беззбройних людей в Маріуполі і багатьох інших злочинів", - йдеться в заяві.

У МЗС також заявили, що спецслужби України продовжують "спекулювати на смерті людей, пред'являють якісь нісенітниці, гідні психіатричної лікарні".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що про причетність помічника Путіна Владислава Суркова до розстрілу Евромайдана повідомили бійці "Альфи".