ua en ru

У Мексиці знайшли поховання з 18 тілами після допиту поліцейських, які працювали на наркокартель

У західній Мексиці після допиту 22 поліцейських, зізналися в роботі на місцевий наркокартель, були виявлені тіла 18 людей, повідомляє Associated Press. Тіла були поховані біля озера Чапала, яка є популярним місцем відпочинку туристів. Як повідомляють офіційні особи, розкопка поховання триває і незабаром можуть бути знайдені нові тіла вбитих.

Чиновники не уточнюють особи жертв і мотиви вбивства, однак місце поховання біля кордону між штатами Халіско і Мачоакан є територією, де йде боротьба між наркокартелями "Лицарі-тамплієри" і "Нове покоління".

Затримання більше двох десятків поліцейських і ще трьох підозрюваних послідувало після зникнення двох федеральних слідчих, чиї порожні машини були знайдені спаленими. За словами офіційних осіб, останки слідчих не було виявлено серед ексгумованих тел.

Для боротьби з наркомафією на заході Мексики діють загони народного ополчення. Раніше в цьому місяці лідери двох головних груп ополчення штату Мічоакан заявили про припинення боротьби з наркокартелем "тамплієрів", оскільки мексиканський уряд пообіцяв вигнати наркоторговців з штату.