ua en ru

У Мексиці бойовики наркокартелю "Тамплієри" вбили віце-адмірала ВМФ країни

У штаті Мічоакан на заході Мексики бойовики наркокартелю "Тамплієри" вбили віце-адмірала Карлоса Мігеля Саласара, передає BBC.

Автомобіль віце-адмірала потрапив у засідку на грунтовій дорозі. Імовірно перешкода, яка змусила його звернути з шосе, була підлаштована бойовиками. Саласар прямував зі столиці штату Мічоакан г.Морелии в штат Халіско, де він обіймав посаду командира військово-морської бази в Пуерто-Вальярта. Напад стався біля міста Чуринцио, де за два дні до того також із засідки були вбиті двоє поліцейських.

Бойовики відкрили вогонь по машині. Віце-адмірал і його охоронець загинули. Дружина К.Саласара і водій отримали поранення.

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто заявив, що розслідування вбивства віце-адмірала буде проходити в самому інтенсивному режимі. У зв'язку з убивством затримано вже троє передбачуваних членів банди "тамплієрів".

Сил Військово-морського флоту Мексики належить ряд гучних успіхів у боротьбі з наркокартелями, зокрема арешт глави картелю "Сетас" Мігеля Анхеля Тревіно Моралеса два тижні тому. Тим не менш, останнім часом в штаті Мічоакан спостерігається сплеск насильства. Так, 23 липня ц.р. двоє поліцейських загинули в ході серії з шести скоординованих нападів бойовиків на сили безпеки.

Всього в ході збройної війни з наркокартелями в країні загинули близько 70 тис. осіб з 2007 р.