ua en ru

У Мексиці заарештували главу найбільшого наркокартелю

У Мексиці затриманий глава найбільшого наркокартеля "Гольфо" Маріо Армандо Рамірес Тревіньйо. Його вдалося зловити в результаті рейду за участю сил армії і ВМФ Мексики, а також військових вертольотів.

У Мексиці затриманий глава найбільшого наркокартеля "Гольфо" Маріо Армандо Рамірес Тревіньйо. Його вдалося зловити в результаті рейду за участю сил армії і ВМФ Мексики, а також військових вертольотів, повідомляє Univision.

Тревіньйо, відомий під прізвиськами "Лисий" і "Ікс-20", був арештований в Ріо-Браво (штат Тамауліпас). Наркобарона затримали на одному з постів дорожньої поліції.

Після проведення операції влади країни, побоюючись спалахів насильства з боку організованої злочинності, підсилили режим безпеки в трьох містах - Ріо-браво, Матаморос і Рейноса.

За впіймання Тревіньйо, який очолив "Гольфо" в 2012 році після арешту попереднього лідера картеля Едуардо Костільї, влада США призначила нагороду в 5 млн дол., а мексиканська влада - в 30 млн песо (2,5 млн дол.).

У липні 2013 р. в Мексиці був спійманий Мігель Анхель Тревіньйо Моралес, голова відомого своєю жорстокістю наркокартеля "Лос Зетас". Арешт Моралеса став найпомітнішим успіхом мексиканської влади в боротьбі з наркокартелями за ті півроку, що країну очолює Президент Енріке Пенья Ньєто. Жорстка боротьба з картелями була однією з його передвиборних обіцянок.

Мексика є одним з ключових ланок світового наркотрафіку. Зокрема, через цю країну в США потрапляє до 90% кокаїну. Наркокартелі є головною проблемою і усередині країни - з 2007 року в ході озброєної боротьби з ними загинули близько 70 тис. осіб.