ua en ru

У МАУ пояснюють проблеми із затримками рейсів переходом в термінал D аеропорту "Бориспіль"

У МАУ визнають, що за останні півтора місяці в авіакомпанії знизилася регулярність польотів (відсоток рейсів, що вилітають вчасно), пише "Комерсант-Україна".

"Зараз нам гостро бракує літаків. Крім того, ситуація змінилася після нашого переходу в термінал D", - зазначила Корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Авіакомпанія формувала літній розклад рейсів, враховуючи мінімальний час стикування (від 45 хвилин до 1,5 годин) транзитних рейсів між терміналами B і F (внутрішнім і міжнародним). Але 30 травня МАУ перевели свої регулярні рейси з терміналу F в термінал D, який знаходиться далі від терміналу внутрішніх рейсів. Відповідно, час стикування між транзитними рейсами не міг не збільшитися, пояснюють у МАУ. "Виходить, що виліт рейсів затримується в разі очікування транзитних пасажирів, а їх у нас більшість.

Розклад Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) затверджується на півроку, тому кардинально змінити його зараз ми не можемо. Однак ми прийняли рішення змінити розклад трьох внутрішніх рейсів, щоб поліпшити ситуацію ", - зазначила пані Сацька. З 18 липня вечірні рейси з "Борисполя" до Львова, Харків і Донецьк будуть вилітати на півгодини пізніше.

Читайте також: Мінінфраструктури стурбоване затримками рейсів МАУ

"Зазначені проблеми обумовлені серед іншого недостатньою кількістю повітряних суден під сформоване розклад, проблемами технічного обслуговування флоту авіакомпанії і неналежною координацією дій компаній, які надають в аеропорту послуги наземного обслуговування", - йдеться в заяві міністерства. "Зараз літо, сезон відпусток, і аеропорт сильно завантажений. Є цілий ряд факторів, які призвели до частих запізнень рейсів, і не тільки з вини МАУ. Критичної ситуації немає, але необхідно зібратися і вирішити, що можна зараз зробити", - пояснило джерело в Мінінфраструктури.

У МАУ заявили, що найближчим часом проблема буде частково вирішена завдяки появі до кінця липня у флоті компанії п'яти нових літаків (двох Embraer 195 і трьох Boeing 737-900). Ці літаки повинні були отримати ще раніше, але поставка була затримана з вини лізингодавця, відзначило джерело в авіакомпанії. Також буде створений диспетчерський центр, в роботі якого братимуть участь представники МАУ, обслуговуючих компаній та аеропорту "Бориспіль", додають в Мінінфраструктури.