ua en ru

У Марселі два угруповання влаштували стрілянину з автоматів Калашникова

У Марселі (Франція) відбулася перестрілка з участю двох ворогуючих злочинних угруповань. Як повідомляє видання Figaro, жителі району Ля Кастлен викликали поліцію, повідомивши про стрілянину з автоматичної зброї.

На місце події терміново виїхав загін спецпідрозділу поліції, який особисто очолив директор міського управління П'єр-Марі Бурникель. Уточнюється, що при під'їзді до району його автомобіль був обстріляний невідомими в масках.

Поліцейським керівникам довелося вибиратися з машини і лягати на землю. На допомогу силам поліції в район перестрілки направлений спеціальний вертоліт. За попередньою інформацією, перестрілку влаштували дві групи загальною чисельністю близько 15 осіб.

Можливо, що мова йде про переділ сфер впливу між двома бандами, які займаються торгівлею наркотиками. Інцидент стався напередодні візиту в країну глави французького уряду Мануеля Вальса. Він повинен у тому числі підвести підсумки програми по боротьбі з організованою злочинністю в Марселі.

Нагадаємо, в січні французькі поліцейські затримали сім осіб, яких підозрюють у причетності до збройного нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo. Двоє чоловіків, озброєних автоматами Калашникова, відкрили вогонь по редакції, убивши 12 і поранивши 11 осіб. Серед загиблих - головний редактор Charlie Hebdo Стефан Шарбоньє.

Напад, здійснений нібито з помсти за карикатури на пророка Мухаммеда, які публікувалися в журналі, викликало обурення в усьому світі.