ua en ru

У Маріупольській міськраді знаходяться близько 60 озброєних сепаратистів, - нардеп

У Маріупольській міській раді знаходяться близько 60 озброєних сепаратистів.

У Маріупольській міській раді знаходяться близько 60 озброєних сепаратистів. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат, кандидат в Президенти України Олег Ляшко.

"Вчора терористи захопили на нашому блокпості в селі Рибальське під Маріуполем п'ятьох військовослужбовців-строковиків 72 бригади Міноборони. Хлопців перед цим "жалісливі" місцеві жителі нагодували отруєною їжею, очевидно, з клофеліном. Солдат разом з викраденою в них зброєю - кулемет, 5 автоматів, гранатомети - терористи привезли до захопленого приміщення міськради", - написав Ляшко.

Він зазначив, що ще двох солдатів захопити на варті не вдалося, один з них висмикнув чеку з гранати і пообіцяв підірвати себе разом з терористами. Сепаратисти після цього відступили.

"В результаті багатогодинних переговорів командира бригади і нового керівництва місцевої міліції, а також погроз застосувати зброю, злочинці звільнили заручників, але їх зброю не віддали", - повідомив Ляшко.

За словами нардепа, зараз в Маріупольській міськраді знаходиться близько 60 чоловік з великим арсеналом різної вогнепальної зброї.

"Поки ця терористична зараза не розповзлася далі, спецслужби повинні її негайно і рішуче ліквідувати. Інакше знову отримаємо повний підвал бранців, як в Слов'янську та Луганську", - підкреслив Ляшко.