ua en ru

У Маріуполі суд засудив прикордонника до 4 років позбавлення волі за крадіжку зброї

У Маріуполі суд засудив прикордонника до 4 років позбавлення волі за крадіжку зброї
Приморський районний суд Маріуполя засудив старшого лейтенанта одного з прикордонних загонів Донецької області до 4 років позбавлення волі за крадіжку зброї і боєприпасів.

Приморський районний суд Маріуполя засудив старшого лейтенанта одного з прикордонних загонів Донецької області до 4 років позбавлення волі за крадіжку зброї і боєприпасів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

"Вироком Приморського районного суду м. Маріуполя військовослужбовця одного з прикордонних загонів на Донеччині засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки, а також з позбавленням військового звання "старший лейтенант", - йдеться в повідомленні.

Старший лейтенант був визнаний винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 410 (викрадення, привласнення зброї, бойових припасів) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) КК України.

Правоохоронці повернули викрадені їм зброю і бойові припаси, вилучені під час слідства, у військову частину.

Повідомляється, що державне обвинувачення в суді підтримувала 31 військова прокуратура Південного регіону України.

Нагадаємо, 11 листопада прокуратура передала в суд справу офіцера Держприкордонслужби, обвинуваченого в розкраданні зброї. Слідство встановило, що військовий, будучи начальником прикордонного загону, розташованого поблизу Маріуполя, 28 серпня та 5 вересня таємно викрав зі сховища зброю і боєприпаси, які в подальшому незаконно зберігав та збув цивільній особі.