ua en ru

У Маріуполі на вимогу штабу АТО обмежать продаж алкоголю

У Маріуполі на вимогу штабу АТО обмежать продаж алкоголю
У Маріуполі продаж алкогольних напоїв на автовокзалах, в місцях тимчасової дислокації військових, а також на залізничних вокзалах буде заборонена.

У Маріуполі продаж алкогольних напоїв на автовокзалах, в місцях тимчасової дислокації військових, а також на залізничних вокзалах буде заборонена. Про це в ході засідання виконкому Маріупольської міськради повідомив директор департаменту економіки Андрій Каргін, передає видання 0629.

За його словами, міськрада надійшов лист від начальника штабу АТО в Донецькій та Луганській областях з вимогою заборонити продаж алкоголю, включаючи пиво, людей у військовій формі.

Каргін зазначив, що у зв'язку з цим в Маріуполі потрібно перевірити виконання заборони продажу алкоголю в кіосках і торговельних об'єктах, площею менше 20 кв. м, а також прийняти рішення про заборону продажу алкогольних об'єктів після 20:00. До перевірок, крім міліціонерів, податківців та представників райадміністрацій також будуть підключені представники військової комендатури.

Міський голова Юрій Хотлубей порахував таке рішення недостатнім, оскільки на вимогу керівника штабу АТО, продаж алкоголю повинна бути заборонена саме "людям зі зброєю в руках".

"Але хіба людям зі зброєю заборониш продавати алкоголь?" - поцікавився Каргін. На що мер заявив, що дане рішення потрібно доопрацювати, після чого виконком його прийме.

Нагадаємо, 13 листопада Київрада не змогла обмежити продаж алкоголю в нічний час.