ua en ru

У Маріуполі міліція затримала зловмисників, які встановлювали скіммінг

Працівниками Управління по боротьбі з кіберзлочинністю (УБК) ГУМВС України в Донецькій області на місці злочину затримані особи, які встановлювали скімменг - пристрої на банкомати, повідомляє прес-служба міліції в Донецькій області.У Маріуполі міліція затримала зловмисників, які встановлювали скіммінг

Як розповів начальник УБК Главку Андрій Небитов, від співробітників служби безпеки "Райффайзен банк Аваль" була отримана інформація про установку так званої накладки, тобто скіммінг - пристрою на один із банкоматів їх мережі. Була сформована група, яка виїхала на місце, і в результаті проведених оперативно-розшукових заходів було затримано двох зловмисників, які є родичами. Один з них, громадянин Росії, мав посвідку на проживання і мешкав в Лондоні, другий - житель Маріуполя. В ході проведення дослідчої перевірки вищезгадані особи визнали свою провину і розповіли, що ці пристрої вони виготовляли самостійно, купуючи комплектуючі на спеціальних зарубіжних сайтах.

У Маріуполі міліція затримала зловмисників, які встановлювали скіммінг"Працював скіммінг-пристрій досить просто: так звана панель, яка прочитувала інформацію про пін-код користувача, кріпилася за допомогою подвійного скотча вгорі під таким кутом, щоб вмонтована в неї міні-відеокамера змогла записати потрібну інформацію. Паралельно кріпилися пластикові накладки, усередині яких знаходилися мікросхеми, і після того, як клієнт банку вставляв свою картку в банкомат, ця мікросхема прочитувала дамп з магнітної картки, і ця інформація зберігалася на міні - картці. Потім цей скімменг - пристрій знімався і підключався до стаціонарного комп'ютера. За допомогою енкодера дампи наносилися на білий пластик, так звану клон - карту, на папері писався відповідний пін-код і така карта - двійник була готова до застосування, тобто з неї вже можна було викрадати грошові кошти", - зазначають в міліції.

В ході огляду квартири одного із затриманих було виявлено спеціально улаштоване місце, де виготовлялися пристрої для отримання інформації, яка представляє банківську таємницю. Співробітники міліції вилучили 10 пластикових карток з прикріпленими папірцями, де були написані відомості про гроші на рахунку і пін-коди, енкодер, системний блок комп'ютера, близько 300 чистих пластикових карток, накладку на банкомат, оснащену прихованою відеокамерою і скіммер.У Маріуполі міліція затримала зловмисників, які встановлювали скіммінг

Наразі порушена кримінальна справа за ст. 200 КК України - підробка пластикових карт і за ст. 231 - збір інформації, що представляє банківську таємницю.

Як повідомили в МВС, первинна перевірка показала, що накладки вони встановлювали в Маріуполі на одному і тому ж банкоматі з липня п.р. З рахунків громадян їм вдалося зняти близько 20 тис. грн, проте сьогодні робота триває, і усі потерпілі встановлюватимуться в ході розслідування кримінальної справи.

Читайте також: У Василькові Київської обл. пограбували банкомат на 89 тис. грн