ua en ru

У Маріуполі через вибух на блокпосту 2 військових загинули, 1 - поранений, - РНБО

У Маріуполі через вибух на блокпосту 2 військових загинули, 1 - поранений, - РНБО Джерело фото:inforesist.org
У Маріуполі сьогодні через вибух при огляді автомобіля на блокпосту два українських військових загинули, ще один був поранений.

У Маріуполі сьогодні через вибух при огляді автомобіля на блокпосту два українських військових загинули, ще один був поранений. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"На блокпосту в районі Маріуполя був здійснений терористичний акт. У результаті вибуху загинули 2 військових, 1 отримав поранення", - заявив Лисенко.

Він також зазначив, що за попередніми даними, водій автомобіля не знав, що перевозить вибуховий пристрій.

"На блокпост на автомобілі приїхав житель одного з навколишніх сіл, який нібито збирався передати певну кількість гуманітарного вантажу для бійців полку "Азов". Автомобіль був зупинений для огляду. Коли для транспортного засобу підходила оглядова група військовослужбовців, стався потужний вибух", - розповів Лисенко.

За його словами, вибух стався через радіокерований пристрій.

"Місцевий житель, який приїхав на автомобілі, отримав поранення і знаходиться в лікарні. З ним працюють слідчі. Поки невідомо, чи було метою теракту атака на блокпост, завданням бойовиків було проникнення в Маріуполь для здійснення диверсії в місті. Обставини з'ясовуються", - пояснив він.

Нагадаємо, 2 листопада у 07:28 ну блокпосту під Маріуполем під час огляду цивільного автомобіля стався вибух. Пізніше в мерії Маріуполя заявили, що вибух не є терактом, а інформація про загиблих перевіряється.