ua en ru

У Малі в ході бойових дій загинули щонайменше 11 мирних громадян

У Малі в ході бойових дій в м. Кона загинули щонайменше 11 мирних громадян. Про це повідомила прес-служба Президента країни, передає Associated Press. Як мінімум троє з 11 загиблих - діти молодше 15 років.

Нагадаємо, ситуація в Малі різко загострилася в останні дні. Бойовики екстремістських угруповань, окупуючих північні райони країни, зробили масовані атаки на позиції урядових військ в містечку Кона недалеко від м. Мопті. Бої йдуть із застосуванням артилерії. У листі на ім'я генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, надісланому 10 січня, виконуючий обов'язки Президента Малі Діонкунда Траоре звернувся за підтримкою до міжнародного співтовариства і повідомив, що попросив Францію надати військову допомогу в ліквідації терористичної загрози.

Французькі війська почали операцію в Малі на території, контрольованій ісламістами. За словами міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса, мета цієї операції - не допустити просування терористів на південь Малі та забезпечення територіальної цілісності держави.

Читайте також: Франція посилює заходи безпеки усередині країни через ризик нападів ісламістів