ua en ru

У Луганській області відбувається захоплення партії "Батьківщина" на користь Партії регіонів, - БЮТ

У Луганській області відбувається "рейдерске захоплення" міської і обласної організації "Батьківщини", мета якого - позбавити лідера БЮТ Юлію Тимошенко контролю над місцевими організаціями партії. Про це заявила прес-служба фракції БЮТ в Луганській облраді.
"Низка "активістів" партії на чолі з Григорієм Пригебою напередодні виборів в місцеві органи влади намагаються вивести Луганські міську і обласну організації партії "Батьківщина" з-під впливу Юлії Тимошенко і поставити її під контроль облдержадміністрації. Враховуючи хід розвитку подій, фракція Блоку Юлії Тимошенко в Луганській облраді розцінює те, що відбувається як рейдерске захоплення, направлене на розкол в партійних лавах", - йдеться в заяві.
"20 серпня 2010 р. рейдерська група під керівництвом Григорія Пригеби без узгодження з політрадою партії "Батьківщина" провела в Луганську нелегітимну міську партконференцію: 2/3 делегати партконференції, обрані районними організаціями, не були повідомлені про місце і час проведення партконференції. Не дивно, що рішеннями цих зборів були усунені від керівництва і, порушуючи статут, виключені з партії керівники міської партійної організації "Батькивщина". Учасники "зборів" обрали новим головою Луганської міської організації Дмитра Плугіна, начальника відділу по взаємодії з правоохоронними органами Луганської облдержадміністрації. Одночасно були обрані делегати на обласну партконференцію "Батьківщини", проведення якої було призначене наступного дня. Більшість цих "делегатів" вступали в партію за 1-2 дні до описуваних подій, деколи - цілими сім'ями", - зазначає прес-служба БЮТ в Луганській обласній раді.
"21 серпня 2010 р. незаконно обрані делегати міської партійної організації партії "Батьківщина" під керівництвом Пригеби і Плугіна спробували провести обласну партконференцію. Поспішність призначення заходу привела до того, що 13 з 31-ої районних і міських організацій партії "Батькивщина" не змогли направити на неї своїх представників. На додаток до цього, значна частина прибулих делегатів, розуміючи нелегітимність що відбувається, відмовилася реєструватися і тим самим зірвала проведення обласної конференції. Але це не зупинило політичних рейдерів: Пригеба і компанія покинули конференцію і провели збори на території одного із заводів Луганська. Не дивно, що без присутності опонентів, їм ніхто не перешкодив ухвалити нелегітимне рішення про обрання Григорія Пригеби керівником Луганської обласної організації партії "Батьківщина", - підкреслюється в заяві.
У зв'язку з цим фракція БЮТ в Луганській облраді звернулася до політради партії "Батьківщина" і особисто до лідера партії Ю.Тімошенко з проханням дати політичну оцінку діям розкольників і скасувати нелегітимні рішення.