ua en ru

У Луганській обл. затримано 9 осіб, яким оголошено про підозру у сепаратизмі, - ГПУ

У Луганській обл. затримано 9 осіб, яким оголошено про підозру у вчиненні дій з ознаками сепаратизму.

У Луганській обл. затримано 9 осіб, яким оголошено про підозру у вчиненні дій з ознаками сепаратизму. Про це заявив заступник генерального прокурора України Микола Банчук під час робочого візиту у Луганської області, повідомляє прес-служба ГПУ.

Серед них такі лідери сепаратистського руху як депутат обласної ради Арсен Клінчаєв та координатор громадської організації "Луганська гвардія" Олександр Харитонов.

Крім того, правоохоронними органами області здійснюється досудове розслідування у 24 кримінальних провадженнях за фактами правопорушень, пов'язаних з проведенням незаконних масових заходів на території області і сепаратизмом, з них - 9 кримінальних проваджень щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів під час таких акцій.

На стадії досудового розслідування вилучені предмети та обладнання, призначені для застосування під час силових акцій: холодна зброя, макети вогнепальної зброї, спецзасоби, рації, комплекти камуфляжного одягу, а також агітаційні матеріали.

Банчук відзначив, що прокуратурою області активізовано роботу з виявлення і попередження кримінальних правопорушень, пов'язаних з проведенням протестних акцій у регіоні.

Разом з тим він наголосив на необхідності вжиття додаткових скоординованих заходів, спрямованих на зупинення ескалації конфлікту.

"Незважаючи на таку непросту ситуацію, ми повинні виконувати наші обов'язки відповідно до чинного законодавства та тих завдань, які стоять перед органами прокуратури", - зауважив Банчук.