ua en ru

В Луганській обл. посилилися обстріл бойовиків, в Щасті загинув мирний житель, - ОДА

В Луганській обл. посилилися обстріл бойовиків, в Щасті загинув мирний житель, - ОДА Джерело фото:twitter.com/Новости Украины

У Луганській області фіксується посилення обстрілів бойовиків, у Щасті від обстрілу загинув 53-річний мирний житель, також поранення отримали двоє співробітників міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Як повідомляється, за добу 12 січня населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області продовжували активно обстрілюватися бойовиками ЛНР з артилерії, мінометів і систем "Град". В зоні ураження опинилися н. п. Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Золоте, Гірське та Чорнухине. Найбільш інтенсивному обстрілу піддалося Щастя, яке протягом доби обстріляли з мінометів 5 разів.

"Міни вибухали в районі теплоелектростанції, поблизу мосту через Сіверський Донець, біля автостанції, поруч з садовим товариством та стадіоном. В результаті одного з обстрілів місцевості біля фільтраційного пункту близько 1-ї години після обіду був смертельно поранений місцевий житель, який проходив по вулиці. 53-річному чоловікові відірвало ногу, він загинув на місці від втрати крові. Крім того, поранено двоє співробітників міліції, які охороняли фільтраційний пункт. Обидва доставлені в лікарню", - сказано в повідомленні.

Складна ситуація зберігається також у Станиці Луганській, за ніч райцентр тричі обстріляли з артилерії і "Градів". Інформації про постраждалих мирних жителів немає. Через бойові дій в райцентрі так і не змогли відновити електропостачання, тепло і центральне водопостачання.

"Ще одна гаряча точка - селище Чорнухине Попаснянського району. Сьогодні вранці туди виїхали ремонтні бригади для відновлення пошкоджених ліній електропередач, однак після 9 годин почався артилерійський обстріл, тому роботи так і не почали", - додали в прес-службі.

Зазначимо, за добу бойовики 84 рази обстріляли позиції сил АТО на Донбасі.

Нагадаємо, напередодні в Щасті в результаті нічного обстрілу була важко поранена жінка.