ua en ru

В Луганській обл. СБУ затримала бойовика ЛНР, переправлявшего зброю з Росії, - РНБО

В Луганській обл. СБУ затримала бойовика ЛНР, переправлявшего зброю з Росії, - РНБО
Служба безпеки України затримала громадянина України, який переправляв терористам так званої "Луганської народної республіки" зброю та вибухівку з території Росії.

Служба безпеки України затримала громадянина України, який переправляв терористам так званої "Луганської народної республіки" зброю та вибухівку з території Росії. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Миловском районі Луганської області СБУ затримала 47-річного громадянина України, бойовика так званої ЛНР, який переправляв терористам зброю та вибухівку з території РФ. В ході слідства бойовик зізнався, що він пройшов спеціальну підготовку в Росії на базі найманців на території Ростовської області", - заявив Лисенко.

За його словами, протягом півроку бойовик воював у так званій ЛНР на стороні терористів, і забезпечував незаконні постачання боєприпасів і зброї, а саме з Ростовської області на територію України.

"Відносно затриманого слідчі СБУ почали досудове розслідування за статтею 258/3 "створення терористичної організації або участь у ній". Бойовику загрожує ув'язнення від 8 до 15 років", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала двох інформаторів ДНР "Дядька" і "Сергія".