ua en ru

В Луганській обл. річницю жовтневої революції вийшли відсвяткувати 55 осіб, - Москаль

В Луганській області в 2014 р. річницю жовтневої революції вийшли відсвяткувати лише 55 осіб.

В Луганській області в 2014 р. річницю жовтневої революції вийшли відсвяткувати лише 55 осіб. Про це повідомив губернатор Луганської області Геннадій Москаль, передає прес-служба Луганської ОДА.

"Якщо минулого року, за правління Януковича, в різних місцях області зібралися комуністичні мітинги загальним числом понад 1600 учасників (на територіях, що зараз контролюються Україною, виходило близько 400 чоловік), то тепер відзначити цю пам'ятну для всіх дідусів і бабусь дату вийшло всього кілька десятків чоловік, а точніше - 55. Котрі прийшли до пам'ятників великому вождю, трохи постояли біля них і розбрелися по домівках", - повідомив Москаль.

При цьому, за його словами, ні в Сєвєродонецьку, ні в Рубіжному, ні в Лисичанську прихильників Комуністичної партії не знайшлося взагалі.

"30 чоловік вийшло в Марківському районі (хоча було заявлено 80), 10 - у Білокуракинському, 8 - у Сватівському й 7 - у Біловодському. Така "масовість" не може не радувати - видно, комуністична зараза остаточно й безповоротно сходить із Донбасу. Залишається ще вичистити зі свідомості людей залишки Партії регіонів...", - додав губернатор.

Нагадаємо, як свідчать дані опитування Центру Разумкова, Кожен четвертий українець досі вважає святом 7 листопада - День Великої Жовтневої соціалістичної революції.