ua en ru

У Луганську вдалося частково відновити подачу електроенергії, - мерія

У Луганську станом на 15 вересня спокійно, на території міста не стріляють. Про це повідомили у прес-службі міської ради.

"За інформацією мешканців, окремі райони і будинки Луганська вдалося підключити до електроенергії. На сьогоднішній день фахівці продовжують працювати в цьому напрямку. Крім того, електрику вже почали подавати на насосні і каналізаційні станції, щоб згодом налагодити водопостачання і забезпечити відведення стічних вод", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, в місті тривають аварійно-відновлювальні роботи: електрики упорядковують міські лінії електропередач, пошкоджені в результаті обстрілів. Співробітники комунальних служб займаються прибиранням території районів міста.

"Ситуація з відсутністю в Луганську мобільного та стаціонарного зв'язку залишається без змін - на даний момент налагодити його не вдалося", - сказано в повідомленні.

Жителі повідомляють, що в місті розширився асортимент продовольчих товарів. Також стали відкриватися деякі аптеки і поновилися поставки медикаментів. При цьому паливо в Луганськ завозять лише приватно.

Протягом тривалого часу в місті не виплачуються зарплати, пенсії та соціальні виплати, у зв'язку з чим у людей вичерпані готівкові грошові кошти. Ця проблема на сьогоднішній день стоїть вкрай гостро і поки залишається невирішеною.

Як повідомлялося, в Луганську із 60 бригад швидкої допомоги залишилися тільки 5, в місті відчувається різка нестача медпрацівників.