ua en ru

В Луганську сьогодні відкрили Льодову арену

В Луганську сьогодні, 7 вересня 2013 р., відкрили сучасну Льодову арену. Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула.

"Сьогодні ми відкрили сучасну Льодову арену в Луганську. Це вже шостий такий комплекс, який побудований в Україні з 2010 р.. Найближчим часом буде відкрито ще одну Льодову арену. Ці проекти є складовими системної роботи уряду з розвитку професійного і масового спорту та популяризації здорового способу життя", - заявив Вілкул на відкритті арени.

Особлива увага, за його словами, приділялася створенню дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі на базі Льодових арен для занять хокеєм і фігурним катанням.

Такі льодові комплекси вже створені в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Білій Церкві та Кривому Розі. Завершується будівництво в місті Дружківка (Донецька область).

В урочистому відкритті арени також взяли участь голова Луганської ОДА Володимир Пристюк, народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, народний депутат України Борис Колесніков, спортсмени, тренери та жителі міста.

Як зазначив керівник Луганської області Володимир Пристюк, на базі Льодової арени в Луганську буде відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу, в якій підлітки зможуть професійно займатися хокеєм та фігурним катанням.

Хокейне поле, площею 30х60 метрів зі штучним льодовим покриттям, обладнано захисними бортами, сітками, лавками для гравців, суддівської бригади. Нанесена хокейна розмітка офіційного зразка, встановлено сучасне електронне табло.

Хокейні матчі та змагання з фігурного катання зможуть одночасно спостерігати більше 300 глядачів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун для людей з особливими потребами встановлено спеціальний ліфт, усі входи обладнані пандусами.

На полі можна буде проводити Чемпіонати України з хокею серед професійних команд у двох національних лігах - ПХЛ (професійна хокейна ліга) та аматори.