ua en ru

В Луганськ доставили 10 вантажівок з української гуманітаркою, - Геращенко

В Луганськ доставили перших 10 вантажівок з українською гуманітарною допомогою.

В Луганськ доставили перших 10 вантажівок з українською гуманітарною допомогою. Про це у своєму Facebook повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

"10 перших машин української гуманітарної допомоги, яку українська влада ще в серпні передала Міжнародному Червоному Хресту і яка зберігалася на складах Старобільська та Сєвєродонецька, нарешті, під егідою МНС доставлено в Луганськ і, за моєю інформацією, вже знаходиться там, на складах Червоного Хреста, і буде роздаватися тим, хто її потребує", - йдеться в повідомленні.

За її словами, найближчим часом в Луганськ вирушать нові вантажівки, оскільки на складах Старобільська та Сєвєродонецька ще майже 600 т гуманітарної допомоги. Геращенко уточнила, що там консерви, крупи, цукор, борошно і предмети гігієни.

Вона зазначила, що доставка гуманітарного вантажу стала можливою завдяки початку перемир'я.

Нагадаємо, вчора Червоний Хрест повідомив про відправлення 60 т гуманітарного вантажу в Луганськ. Тим часом сьогодні в Донецьк приїхав третій російський "гуманітарний конвой".