ua en ru

В Донецьк приїхав третій російський "гуманітарний конвой"

В Донецьк приїхав третій російський "гуманітарний конвой".

В Донецьк приїхав третій російський "гуманітарний конвой". Про це повідомляє 5 канал з посиланням на російські ЗМІ.

За наявними даними, в конвой входять близько 200 фур.

Російська сторона заявляє, що в конвої - продовольство та медикаменти, однак українська митниця не мала можливості в цьому переконатися.

За повідомленнями місцевих жителів, російський конвой увійшов на територію Донецької області вчора ввечері з боку Матвеєво-Курганського району Ростовської області.

Відзначимо, 17 вересня Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії заявило, що готується в кінці тижня відправити на південний схід України ще одну гуманітарну колону.

Нагадаємо, другий російський "гуманітарний конвой" вночі з 12 на 13 вересня незаконно перетнув кордон України. За даними РНБО, конвой залишив територію України в той же день. В Європейському союзі назвали другий російський "гуманітарний конвой" порушенням суверенітету України.

Вранці 22 серпня перший російський гуманітарний вантаж за рішенням влади РФ почав заїжджати на територію України. При цьому вантаж супроводжували представники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Український МЗС визнав незаконним входження російського гуманітарного конвою в Україну, а голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав це прямим вторгненням РФ.