ua en ru

У Лондоні стартував Ноттінгхіллський карнавал

У Лондоні стартував найбільший в Європі щорічний Ноттінгхіллський карнавал, присвячений етнічним культурам чорношкірих вихідців з країн Карибського басейну, повідомляє радіо "Свобода".
Цього року карнавал проходить при підвищених заходах безпеки. Очікується, що дводенне шоу відвідає близько мільйона людей.
Багато громадських організацій закликали лондонську владу після вуличних заворушень, грабежів і підпалів, які прокотилися країною, скасувати традиційний карнавал в районі Ноттінг-хілл, посилаючись на те, що вуличні банди вихідців з країн Карибського басейну зіграли в цих заворушеннях не останню роль. Крім того, на Ноттінгхіллському карнавалі завжди виникає криміногенна обстановка. Проте влада на заборону не пішла, побоюючись загострення соціальної напруженості.
Напередодні карнавалу поліція провела спецоперацію по забезпеченню безпеки, заарештувавши десятки потенційно небезпечних його учасників і конфіскувавши величезну кількість наркотиків. На три години скорочено час проведення карнавалу. У цьому році він закінчується о 19:00 - до настання темряви. Карнавал патрулює 5 тис. 500 поліцейських.