ua en ru

У Лондоні не бачать загрози для британських виробників у ембарго на поставки в Росію

У Міністерстві закордонних справ Великобританії не бачать загрози для британських виробників у ембарго на поставки в Росію. Про це йдеться в заяві британського зовнішньополітичного ведомстваа.

У Міністерстві закордонних справ Великобританії не бачать загрози для британських виробників у ембарго на поставки в Росію. Про це йдеться в заяві британського зовнішньополітичного ведомстваа.

У заяві наголошується, що заборона на поставки в Росію британської продукції не зробить істотного впливу на сільськогосподарську галузь країни. "На Росію припадає близько 0,2% британського експорту продовольства, кормів і напоїв", - повідомили в Форін-офіс. МЗС Великобританії зазначив, що продовжить тісну співпрацю з торговими та виробничими асоціаціями, допомагаючи їм "відстежувати вплив цієї заборони на їх бізнесу".

У заяві також підкреслюється, що Великобританія вважає дії Росії щодо України неприйнятними. "Ми наполягаємо на сильною і рішучою міжнародної реакції на неприйнятну поведінку Росії на Україні. Ми ясно даємо зрозуміти, що ми готові грати свою роль в цьому і що у нас будуть витрати, але це не зменшує нашу прихильність. Замість того, щоб мстити, Росія повинна використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб зупинити дестабілізацію на Україні", - заявив Форін-офіс.

Уряд Росії опублікувало в четвер список продуктів, заборонених до ввезення в країну. До нього увійшли товари із США, Євросоюзу, Канади, Австралії і Норвегії. Документ передбачає заборону продукції на ввезення строком на один рік. Заборонені до ввезення м'ясо великої рогатої худоби, свинина, м'ясо свійської птиці, м'ясо солоне, сушене чи копчене, риба і ракоподібні, молюски. Обмеження торкнуться також молока і молочної продукції, сирів, сиру на основі рослинних жирів, ковбас і аналогічних продуктів із м'яса, овочів, коренеплодів, фруктів і горіхів.

6 серпня Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який вже набрав чинності, про заборону імпорту окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, що приєдналися до санкцій проти РФ. Згідно з документом річну заборону на імпорт за пропозицією уряду може бути переглянутий, якщо ситуація з санкціями зміниться.