ua en ru

В.Литвин вважає, що ВР не підтримає рішення про проведення виборів мера Києва і Київської міськради 31 жовтня

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що парламент не підтримає рішення про проведення виборів мера Києва і Київської міської ради 31 жовтня ц.р. Про це він заявив на прес-конференції у Чернігові, повідомляє прес-служба спікера.

В.Литвин висловив думку, що для ухвалення відповідного рішення не вистачить голосів парламентаріїв. "Я переконаний, що постановка питання буде, але ніхто за це не проголосує", - зазначив він.

Керівник парламенту при цьому зазначив, що з політичної точки зору ініціатори проведення цих виборів праві. "Я бачу мотивацію таких спроб і переконаний, що з політичної точки зору вони роблять абсолютно правильно і діють абсолютно логічно", - додав він.

За словами В.Литвина, противники проведення виборів у столиці аргументуватимуть свою позицію тим, що відповідно до рішень Конституційного суду України строк повноважень місцевих рад, обраних на позачергових виборах, складає 5 років, а міських голів - 4 роки.

Керівник парламенту також зауважив, що розмови про можливість подання чинним мером Леонідом Черновецьким у відставку та виконання ним обов'язків мера не мають під собою жодних підстав.