ua en ru

У Ліберії суд виправдав українського плавця Олега Лісогора

У Ліберії міський суд Монровії зняв з українського плавця Олега Лісогора звинувачення у викраденні та насильницькому утриманні людини.

У Ліберії міський суд Монровії зняв з українського плавця Олега Лісогора (на фото) звинувачення у викраденні та насильницькому утриманні людини, пише "Комерсант-Україна".

"Поданих доказів недостатньо, щоб підтвердити, що злочин було скоєно", - заявив світовий суддя Нельсон Чиннех.

При цьому він обурився, що сторона звинувачення наполягала на арешті Лісогора і його бізнес-партнера Сергія Чернишова, але не забезпечила явку в суд поліцейського, який займався розслідуванням, і навіть не представила його звіт.

Те, що він більше не є обвинуваченим, підтвердив і сам Лісогор.

"Звинувачення зняті, так як це було марення і бажання отримати бізнес і гроші",- сказав він виданню.

Нагадаємо, 19 серпня 2013 р. ліберійське видання Heritage оприлюднило інформацію про те, що багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Лісогор і Чернишов (до 2009 року - голова Всеукраїнського союзу підприємців індустрії розваг"), які є співвласниками казино в Монровії, звинувачуються у викраденні одного зі своїх співробітників Івана Сліпченко.

За даними видання, бізнес-партнери дізналися, що той перебуває в українському розшуку, і вирішили силою затримати його, щоб організувати відправку на батьківщину. Однак після дев'яти днів перебування під замком Сліпченко нібито вдалося власною кров'ю написати на вікні заклик про допомогу і звільнитися, стверджує Heritage.

Лісогор всі звинувачення відкидав, але підтверджував інформацію про підозри з приводу Сліпченко.

Слід зазначити, що в українському розшуку з 27 лютого дійсно знаходиться Іван Сліпченко 1987 р. н., якому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК україни ("крадіжка, вчинена повторно або за змовою групи осіб"; максимальне покарання - п'ять років позбавлення волі).