ua en ru

Літак Lao Airlines впав у річку Меконг при підльоті до аеропорту: загинули всі 49 осіб

Літак лаоської авіакомпанії Lao Airlines, що летів зі столиці країни В'єнтьяна до м. Паксе на півдні Лаосу, впав у р. Меконг на підльоті до аеропорту.

Літак лаоської авіакомпанії Lao Airlines, що летів зі столиці країни В'єнтьяна до м. Паксе на півдні Лаосу, впав у р. Меконг на підльоті до аеропорту, повідомляють таїландські ЗМІ.

За уточненими даними, в результаті авіакатастрофи загинули всі 49 осіб, що знаходилися на облавку повітряного судна.

У числі загиблих - п'ять членів екіпажу та 44 пасажири, серед яких були громадяни Франції, Австралії, Таїланду, Південної Кореї, США, Канади, Китаю та В'єтнаму. Раніше повідомлялося про 39 жертв.

Аварія двомоторного турбогвинтового літака ATR сталася у середу, 16 жовтня, близько 16:00 за часом В'єнтьяна (12:00 за київським часом). Літак, що летів з лаоської столиці, заходив на посадку в аеропорт міста Паксе, повідомляє Bangkok Post. Передбачається, що причиною катастрофи стали погані погодні умови.

Літак Lao Airlines впав у річку Меконг при підльоті до аеропорту: загинули всі 49 осіб

(Джерело: Al Jazeera)

Нагадаємо, що в Індії сьогодні стався черговий авіаінцидент з літаком сімейства Dreamliner. Від лайнера Boeing 787 авіакомпанії Air India відірвався великий шматок обшивки. Це сталося, коли літак, що летів з Делі, заходив на посадку в аеропорту Бангалора.

На облавку повітряного судна знаходилися 150 пасажирів, ніхто з них не постраждав. Вже в аеропорту в літаку на рівні вантажного відсіку була виявлена велика діра. Аналогічний шматок обшивки був відправлений до Бангалора на заміну тому, що відвалився, а літак оголошено придатним до експлуатації. Однак зворотний рейс був відкладений на більш ніж 9 годин.

Зазначимо, що 15 січня 2009 р. пілоту літака Airbus A320 авіакомпанії US Airways Чеслі Салленбергеру вдалося посадити лайнер на річку Гудзон після зіткнення зі зграєю гусей і виходу з ладу обох двигунів. Завдяки його маневру ніхто з пасажирів і членів екіпажу не загинув.