ua en ru

У Криму ввели аварійні відключення електрики через обмеження поставок з материкової України

У Криму ввели аварійні відключення електрики через обмеження поставок з материкової України Джерело фото:iris-ibericus.livejournal.com
У Криму з 26 листопада ввели графіки аварійних відключень електроенергії через обмеження поставок з материкової України.

У Криму з 26 листопада ввели графіки аварійних відключень електроенергії через обмеження поставок з материкової України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК "Крименерго".

"26 листопада в 11:42 диспетчер ГУП "Крименерго" повідомив про мінімізацію передачі електроенергії на Кримський півострів через дефіцит енергопотужностей в об'єднаній енергетичній системі", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням компанії, з 4 повітряних високовольтних ліній, що подають електроенергію в Крим, працює тільки одна - Каховка - Джанкой. Саме по ній в даний момент здійснюється електроживлення Криму. Дві ЛЕП були відключені компанією НЕК "Укренерго" і ще одна введена в ремонт.

"В 11:42 у ДТЕК Крименерго надійшла команда від ГУП "Крименерго" про застосування ДАТ для зниження рівня навантаження на 60 МВт; у 12:06 - був скоригований обсяг застосування ДАТ до 50 МВт. Як тільки ДТЕК Крименерго отримає команду від ГУП "Крименерго" про повне скасування ДАТ, буде застосований звичайний режим енергопостачання споживачів", - повідомляють в компанії.

Нагадаємо, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, Україна на 50% обмежила експорт електроенергії в Крим. При цьому "Укрінтеренерго" повідомляло про намір знизити в листопаді постачання електроенергії в Крим.