ua en ru

У Криму введено мораторій на видачу землі і приватизацію власності до затвердження генплану

У Криму введено мораторій на видачу землі і приватизацію республіканської власності до затвердження генплану.

У Криму введено мораторій на видачу землі і приватизацію власності до затвердження генплану. Про це уряд Криму з посиланням на першого віце-прем'єра республіки Рустама Темиргалієва повідомило у своєму блозі в Twitter.

У Криму 16 березня 2014 р. відбувся референдум про статус автономії, і понад 96% виборців висловилися за входження республіки до складу РФ. Росія і Крим 18 березня 2014 р. підписали договір про входження республіки і міста севастополя в РФ.

Президент Росії Володимир Путін 21 березня підписав два документи: закон про ратифікацію договору Росії і Криму і федеральний конституційний закон про прийняття Криму і утворення у складі нових суб'єктів РФ - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь.

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв доручив Мінекономрозвитку РФ, Мінфіну і Росреєстру розробити і представити 28 березня в уряд план заходів ("дорожню карту"щодо переходу в найкоротші терміни на територіях Криму і Севастополя на російську систему державної реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним, а також на російську систему державного кадастрового обліку.