ua en ru

У Криму в I півріччі 2011 р. підприємства надали зарубіжним партнерам послуг майже на 25% більше - на 123 млн дол

У I півріччі 2011 р. підприємства Автономної Республіки Крим надали послуги зарубіжним партнерам на 123 млн дол., що майже на чверть більше обсягу відповідного періоду минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в АРК.

Найбільші обсяги експортних послуг надані у сфері транспорту. Близько 40% послуг складають допоміжні транспортні послуги, пов'язані із забезпеченням функціонування транспортної інфраструктури і транспортно-експедиційні послуги. За перше півріччя обсяг допоміжних транспортних послуг, наданих кримськими підприємствами склав 48,9 млн дол., п'ята частина цих послуг надана Російській Федерації, сьома частина - Панамі, майже по десятій частині обсягу розподілилося між Туреччиною, Великою Британією і Віргінськими Островами (Британськими).

Як зазначили в статуправлінні, більш за третину експортних послуг надані підприємствами рекреаційної сфери. На 16 млн дол. надано послуг у сфері охорони здоров'я, майже 14 млн дол. склали послуги бюро подорожей і туристичних агентств, 12 млн дол. - послуги готелів і ресторанів.