ua en ru

У Криму спалили будинок архієпископа Климента, - УПЦ КП

У Криму спалили дачний будинок архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента.

У Криму спалили дачний будинок архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Української Православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

"Увечері 21 липня 2014 р. невідомі спалили дачний будинок архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента в селі Мармурове Сімферопольського району. В Київському Патріархаті розцінюють цей крок, як залякування і тиск на духовенство УПЦ КП в Криму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, архієпископ Климент розцінює подію "як попередження про те, що наступним можуть підпалити сам храм, який розташований поряд з тепер уже згорілим дачним будинком".

"Після подій у селі Перевальне (представники "кримської самооборони" забрали в Української Православної церкви Київського патріархату храм Покрови Святої Богородиці) почалися систематичні зазіхання на наше майно. Враховуючи це, ми розцінюємо підпал будинку як попередження від тих самих людей, що наступним може бути посягання на сам храм", - зазначив владика Климент.

Згідно з повідомленням, в поліції відмовляються починати слідство по даній події. Архиєпископ не виключає, що до процесу посягань на храми УПЦ КП мають відношення представники Сімферопольської і Кримської єпархії Московського патріархату.

"Ми точно знаємо, що до цього процесу причетний один із священиків, пов'язаних з Митрополитом Лазарем Сімферопольський і Кримський УПЦ Московського патріархату. Вони завжди нетерпимо ставилися до присутності Київського патріархату в Криму, і зараз ми бачимо наслідки", - зазначив Климент.

Нагадаємо, 1 червня в селі Перевальне (Крим) група озброєних козаків напала на храм Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).