ua en ru

У Криму співробітники міліції затримали одного з виконавців замаху на директора ринку "Шувар"

За повідомленням ГУ МВС у Львівській обл., Операція із затримання підозрюваного проходила 5 червня 2013 в с. Піщане Бахчисарайського району АР Крим. Інформація про передбачуване місцезнаходження підозрюваного почала надходити львівським міліціонерам близько півроку тому, пише "Комерсант-Україна".

Співробітники спецпідрозділу "Сокіл" затримали Машівського в приватному будинку. Під час операції підозрюваний не чинив опору.
Замах на директора ТОВ "Ринок "Шувар" депутата Львівської міськради Романа Федишина було скоєно у Львові 26 жовтня 2006 р. Автомобіль Mitsubishi Outlander Федишина був підірваний, через що загинула учениця місцевого ліцею "Оріон" Марія Куцинда, що проходила мимо. Сам Федишин отримав опіки середнього ступеня і осколкові поранення ніг. Слідство встановило, що організатором злочину був завідувач господарським сектором ринку "Шувар" Олександр Рудой, а замовником - старший адміністратор ринку Володимир Панасенко, який бажав зайняти посаду Федишина. Виконавцями були Олександр Єгорушкін та Олександр Машівський. Останньому вдалося сховатися відразу після замаху. Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за п. 5 ч. 2 ст. 115 ("умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб"), п. 5 ч. 2 ст. 15 ("замах на умисне вбивство"), ч. 2 ст. 194 ("умисне знищення чужого майна") КК України.

У листопаді 2006 р. Панасенко, Рудой і Єгорушкін були заарештовані. У вересні 2008 р. Апеляційний суд Львівської області виніс вирок у справі про замах на директора "Шувар" Федишина та вбивстві Куцинди. Замовника замаху Панасенко засудили до довічного ув'язнення, а його спільників - Рудого і Єгорушкіна - до 12 і 14 років позбавлення волі відповідно. Панасенко за час судових слухань не визнав свою провину. Відразу після вироку він оскаржив рішення суду. Проте 24 лютого 2009 р. Верховна суд підтвердив первісний вирок щодо Панасенко.

Встановлено, що затриманий виготовив вибуховий пристрій. Раніше в ході судових слухань його спільники Рудой і Єгорушкін підтвердили дану інформацію, а також повідомили, що Машівський отримав від Панасенко 5 тис. дол за здійснення вибуху.

Зараз Машівський перебуває у Львівському СІЗО і вже дав свідчення. "Слідство встановило, що це той самий чоловік, який виготовив п'ять вибухових пристроїв, випробував їх і потім здійснив вибух. Затриманий визнав свою провину", - повідомили в ГУ МВС.