ua en ru

У Криму похоронили мера Феодосії Олександра Бартенєва

У Криму сьогодні, 30 липня 2013 р., відбувся похорон мера Феодосії Олександра Бартенєва, передає кореспондент РБК-Україна.

У Криму сьогодні, 30 липня 2013 р., відбувся похорон мера Феодосії Олександра Бартенєва, передає кореспондент РБК-Україна.

У жалобних заходах взяли участь керівники Ради міністрів і Верховної Ради Криму, народні депутати України, міські голови, городяни.

Громадянська панахида відбулася біля Будинку офіцерів Флоту. Попрощатися з мером прийшли численні городяни з квітами і траурними вінками.

Читайте також: Офіційну причину смерті Бартенєва оголосять протягом місяця

Потім труну з тілом мера понесли до будівлі міськради, де покійний працював останні роки. Попереду траурної процесії кілька десятків військовослужбовців несли на подушечках нагороди мера Феодосії.

Похований Бартенєв на центральному кладовищі Феодосії.

57-річний Герой України Олександр Бартенєв помер у суботу в лікарні Феодосії. У реанімацію мер міста потрапив близько 2:00 вчора, 27 липня, після того як на нього було здійснено замах. На Бартенєва напали в під'їзді його ж будинку. Невідомий вистрілив Бартеневу в спину з обріза одноствольної рушниці.

Заходи екстреної хірургії, застосовувані для порятунку феодосійського мера давали надії на те, що поранений градоначальник одужає. Спочатку стан потерпілого оцінювався як "стабільно важкий". Хірурги провели три операції, зазначивши, що у мера була майже повністю роздроблена ліва лопатка, а в легенях знаходилися шматки металу.

Втім, на жаль, врятувати життя Бартенєва медики були безсилі. Градоначальник помер менш ніж через добу після замаху.

Читайте також: Обов'язки мера Феодосії виконуватиме секретар міськради Щепетков

Розслідування замаху на мера Феодосії знаходиться під особливим контролемруководства прокуратури АР Криму. Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом замаху на Бартенєва було порушено в суботу по попередньої кваліфікації за ч.2 ст.15 - п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України (замах на умисне вбивство, розбій) . Як повідомлялося, санкція зазначених статей КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.