ua en ru

У Криму на скорочення посадовців піде близько трьох місяців, - ВР Криму

У Криму реструктуризація місцевих органів влади займе близько трьох місяців. Про це повідомив голова Верховної Ради Автономної республіки Криму (АРК) Володимир Константинов на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Дано жорстке доручення, але терміни конкретно не обумовлено. Десь обмежено законодавством, десь - регламентом", - сказав В.Константинов.
За його словами, головною метою скорочення посадовців є підвищення ефективності державного апарату. Спікер кримського парламенту відзначив, що за статистикою в Україні на 1 тис. людей доводиться 9 посадовців, тоді як в Росії на таку ж кількість громадян всього 5 держслужбовців, а в Польщі - 3.
За словами В.Константинова, бюрократизація державного апарату заважає інвестиційному клімату і розвитку економіки в Україні і в Криму зокрема.
В.Константинов додав, що заощадити на скороченні можна буде лише з 2012 року, оскільки в 2011 році звільненим у результаті скорочення виплачуватиметься компенсація.
"Кошти до бюджетів на компенсацію у зв'язку з цим передбачаються і закладені. Вони всі фактично будуть витрачені, тому реально жодної економії в 11-м року не передбачається", - сказав В.Константинов.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович реформував систему центральних органів влади. Зокрема, скоротив кількість співробітників уряду й інших органів центральної влади. Наступним кроком в реалізації адміністративної реформи стане скорочення кількості посадовців на місцях.
На засіданні Ради регіонів при Президентові України 13 грудня ц.р. В.Янукович уже закликав керівників регіонів країни скоротити чиновницький апарат.