ua en ru

У Криму з кінця лютого зафіксовано 103 випадки порушення громадянських і політичних прав людини, - РНБО

У Криму з кінця лютого зафіксовано 103 випадки порушення громадянських і політичних прав людини, - РНБО
На окупованій Росією території Криму з 24 лютого 2014р. зафіксовано 103 випадки порушення громадянських і політичних прав людини.

На окупованій Росією території Криму з 24 лютого 2014р. зафіксовано 103 випадки порушення громадянських і політичних прав людини. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 24 лютого цього року і до цього часу зафіксовано 103 порушення громадянських і політичних прав, 70 порушень прав корінних народів і національних меншин, 65 порушень культурних і релігійних прав і 139 порушень соціально-економічних прав громадян",- заявив Лисенко.

Він також повідомив, що нещодавно в Україні почав діяти проект з моніторингу порушень прав людини в Криму. В рамках проекту, який здійснюється переселенцями з Криму та громадськими активістами, створено інтерактивну карту, на яку будуть нанесені всі випадки порушень.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму.