ua en ru

Human Rights Watch заявляє про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму

Human Rights Watch заявляє про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму Джерело фото: Reuters
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

Зокрема, HRW відзначає, що ситуація із захистом прав людини в Криму серйозно погіршилася з тих пір, як Росія почала окупацію півострова.

"За останні вісім місяців самопроголошена влада Криму обмежила свободу слова, проведення мирних зібрань, залякувала і переслідували опонентів дій Росії в Криму", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними доповіді, "влада" Криму орієнтувалися на кримськотатарську громаду, мусульманську етнічна меншина, які відкрито виступали проти окупації півострова Росією.

У той же час, HRW заявляє, що "влада" не змогла зупинити або ефективно розслідувати злочини воєнізованих груп, причетних до насильницьких зникнень, незаконного утримання під вартою та жорстокому поводженню з кримськими татарами, активістами, журналістами та іншими особами з проукраїнськими поглядами.

"Примусовим наданням російського громадянства мешканцям Криму, "влада" почала займатися дискримінацією щодо громадян України в Криму, заклала основу для потенційного вигнання деяких українських громадян і порушили свої зобов'язання як окупуючої держави згідно з міжнародним гуманітарним правом захисту прав цивільних осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна готує позови в міжнародні суди з приводу порушень прав людини в Криму.