ua en ru

У Криму приймуть 400 дітей з постраждалого від повені Хабаровського краю РФ

У Криму зможуть відпочити і почати навчальний рік 400 дітей з постраждалих від повені районів Хабаровського краю, поки ситуація в регіоні не нормалізується. Відповідна домовленість була досягнута на зустрічі голови Ради Федерації Валентини Матвієнко з головою адміністрації м. Севастополя Володимиром Яцубою, повідомляє прес-служба Ради Федерації.

"Українська сторона висловила готовність безоплатно прийняти на відпочинок і навчання 400 російських дітей з постраждалих від повені районів Хабаровського краю. Ми оперативно зв'язалися з губернатором краю В'ячеславом Шпортом, який погодився, що це хороша можливість вивести дітей із зони стихійного лиха на період подолання наслідків розгулу стихії", - розповіла спікер Ради Федерації, яка очолює координаційну раду при Президенті РФ з реалізації Національної стратегії дій в інтересах дітей.

Матвієнко подякувала голові адміністрації Севастополя та жителям міста за підтримку росіян, що опинилися в біді. Глава верхньої палати російського парламенту висловила готовність зі свого боку надати всю необхідну допомогу в організації поїздки хабаровських дітей до Криму.

Нагадаємо, наприкінці липня 2013 р. на Далекий Схід обрушилося найсильніша повінь. Рівень води в Амурі досяг історичного максимуму. Спочатку режим НС був оголошений в Амурській області, де повінь загрожувала місту Благовєщенськ, проте пізніше він поширився на Приморський і Хабаровський краї, Єврейську автономну область і Магаданської область. Так, із зони підтоплення в Хабаровському краї були евакуйовані 296 чоловік.