ua en ru

У Криму відкрилася метеорологічна радіолокаційна система вартістю 13-14 млн грн

У Сімферополі на території підприємства "Кримаерорух" відбулося урочисте відкриття Доплерівськoї метеорологічної радіолокаційної системи Мeteor 635С приблизною вартістю 13-14 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

У рамках відкриття глава кримського уряду Анатолій Могильов відзначив стратегічну важливість цього об'єкта для Криму, який дозволить не тільки забезпечити безпеку польотів в південній частині України, а й підвищить туристичну привабливість Кримського півострова. "Я вітаю всіх з відкриттям такого сучасного об'єкта на території Криму. Це ще один плюс для нашого регіону, оскільки він забезпечує безпеку польотів практично у всій південній частині України і підвищує привабливість Криму, а також дозволяє збільшити туристичний потік", - сказав Могильов.

У свою чергу генеральний директор державного підприємства "Украерорух" Юрій Чередниченко зазначив, що радіолокаційний локатор дозволяє прогнозувати і виявляти небезпечні погодні явища, починаючи від зміни швидкості вітру і закінчуючи грозовими фронтами, в радіусі до 300 кілометрів.

Нагадаємо, "Украерорух" у 2012 р. витратить на модернізацію аеронавігаційної системи в Україні 540 млн грн.