ua en ru

У Криму від легалізації найманих працівників за 7 міс. 2011 р. у бюджет надійшло 1,1 млн грн

У Криму за 7 місяців 2011 року фахівці податкової служби легально оформили більше 6,5 тисяч найманих працівників, офіційний дохід яких склав більше 8 млн грн, до бюджету додатково надійшло 1,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила заступник голови ДПА в АР Крим Людмила Єльцова, передає прес-служба ДПС в АРК.

За її даними, всього в Криму (за підсумками звітності за 1 квартал) більше 27 тисяч людей отримували заробітну плату у мінімальних розмірах.
"В результаті проведеної копіткої роботи в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ця кількість зменшилася майже в 3 рази, з 77,6 тис. осіб. При цьому, кількість підприємств, на яких працівникам виплачується заробітна плата нижче мінімальної, зменшилася більш ніж в 2 рази", - зазначила Єльцова.
Крім цього, понад 10 тис. підприємців використовують працю 28,6 тис. найманих працівників. Нижче встановленого законодавством мінімального рівня отримують заробітну плату 6,5 тис. працівників. У порівнянні з минулим роком їх кількість скоротилася в 2,5 рази.
"За сім місяців до оподаткування залучено близько 4,4 тисяч громадян, що надають послуги з тимчасового розміщення відпочиваючих. У тому числі 1,3 тисячі з цих громадян стали підприємцями", - зазначила Єльцова, уточнивши, що тільки за червень - липень до реєстрації в якості підприємців залучено 687 громадян.
За її інформацією, станом на липень суб'єктами малого бізнесу в автономії зареєстровано близько 47,7 тис. громадян. Це більш ніж на 600 осіб більше, ніж на аналогічну дату минулого року.
"Ці фізичні особи - підприємці за 1 півріччя 2011 року сплатили до місцевих бюджетів 59,2 млн грн, що на 3,3 млн грн, або 6% більше, ніж у 2010 році", - уточнила Єльцова.