ua en ru

У Криму "націоналізують" майно "Кримавтотрансу"

У Криму планують "націоналізувати" рухоме і нерухоме майно ПАТ "Акціонерна компанія "Кримавтотранс". Про це заявив міністр" транспорту РК Анатолій Цуркін, передає "Російська газета".

"Введена раніше тимчасова адміністрація провела оцінку майна автостанції та інвентаризацію документів. В органах реєстрації ці об'єкти виявилися незареєстрованими. Викуповувати не у кого, документів немає. У зв'язку з цим вирішено націоналізувати комплекс", - заявив він.

Проект постанови про включення майна "Кримавтотрансу" в держвласність зараз розглядається в "Держраді" РК. Як йдеться в документі, в єдиному держреєстрі відсутня достовірна інформація про власників, а об'єкти транспортної інфраструктури не відповідають вимогам законодавства РФ. Більше того, керівництво "Кримавтотрансу" перешкоджав діяльності тимчасової адміністрації, приховувало і знищувало запитувані документи.

Після прийняття цієї постанови перелік "націоналізованого" в Криму майна поповниться 67 позиціями. У них увійшли будівлі автовокзалів і автостанцій, майстерні, павільйони квиткових кас, платформи для посадки, кіоски, торгові павільйони, підземний пішохідний перехід, бар, міст, привокзальна готель та інші.

Сесія "Держради" запланована на 27 лютого, а "голова" Криму Сергій Аксьонов днями ще раз підкреслив, що "націоналізація" завершиться до 1 березня.

Нагадаємо, раніше влада Криму націоналізувала "Укртелеком".