ua en ru

У Криму починається установка систем відеоспостереження на виборчих дільницях, - Рада міністрів АРК

У містах і районах Криму з 22 вересня буде розпочато встановлення систем відеоспостереження на виборчих дільницях. Про це журналістам повідомила заступник Голови Ради міністрів - керівник апарату Ради міністрів Автономної Республіки Крим Ольга Удовіна, повідомляє головне управління інформаційної політики ради Міністрів АРК.

"Установка обладнання почнеться з 22 вересня. У містах і районах Криму будуть визначені відповідальні за збереження відеосистем", - зазначила віце-прем'єр.

Як повідомила Удовіна, системи відеоспостереження будуть встановлені на всіх 1203 виборчих дільницях Криму, відповідні комплекти апаратури вже доставлені в автономію. Удовіна поінформувала, що генеральним підрядником встановлення систем відеоспостереження за підсумками проведеного тендеру стало підприємство "Сітронікс інформаційні системи України". У цій роботі також планується участь декількох субпідрядників, у тому числі підприємства "Укртелеком", яке встановить устаткування на 240 дільницях.

"Наявність відеоспостереження на ділянках дисциплінує всіх учасників виборчого процесу - спостерігачів, представників органів влади і громадян, дозволяє провести голосування і підрахунок голосів без будь-яких порушень", - підкреслила Удовіна.

Читайте також: ЦВК створить спеціальний сайт для перегляду відео з виборчих дільниць

Як повідомлялося, 21 серпня ц.р. ЦВК затвердила договір про відеоспостереження на парламентських виборах і доручила голові ЦВК Володимиру Шаповалу підписати цю угоду. Днем раніше Кабінет міністрів України визначив ПАТ "Сітронікс Інформаційні Технології " Україна" виконавцем робіт зі створення системи відеоспостереження на парламентських виборах в Україні. Закон щодо створення і впровадження системи відеоспостереження на суму 993,6 млн грн на виборчих дільницях під час виборів народних депутатів України в 2012 р. набув чинності 5 серпня.