ua en ru

У Криму з військових частин вивезено понад 350 одиниць військової техніки, - Міноборони РФ

Понад 350 одиниць військової техніки, що належить військовим частинам України, вивезені з території Криму за межі РФ.

Понад 350 одиниць військової техніки, що належить військовим частинам України, вивезені з території Криму за межі РФ. Про це журналістам повідомив заступник міністра оборони Росії Дмитро Булгаков.

"Міноборони Росії хотіло б і готовий завершити цю роботу до червня 2014 р. Але в даний час процес йде недостатніми темпами, так як українська сторона постійно зриває терміни надання рухомого складу", - зауважив Булгаков.

Він також повідомив, що основна частина залишилася техніки перекинута силами Чорноморського флоту на станції навантаження.

"Дане озброєння і військова техніка передаються в тому стані, в якому їх кинули українські військовослужбовці", - уклав заступник міністра оборони Росії.

28 березня Президент Росії Володимир Путін віддав наказ почати передачу Україні озброєнь і військової техніки, зокрема, корабельний склад та авіацію, що залишилися в Криму у військових підрозділах, які продовжать службу в українській армії. Як повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, "організоване виведення підрозділів української армії, які виявили бажання продовжувати службу в армії України, завершено". "Завершена зміна державної символіки на всіх кораблях і підрозділах, які перейшли на бік Росії, російської армії. Актів осквернення і неповажного ставлення до державної символіки України не допущено", - доповів Шойгу.

Зазначимо, прес-офіцер кримського медіацентру Міноборони України Олексій Мазепа сьогодні на прес-конференції повідомив про вибірковий підхід російських військових до передачі української техніки на материк. За його словами, росіяни відбираючи все, що знаходиться в хорошому матеріально-технічному стані.

Як повідомлялося раніше, глава кримського медіа-центру Міноборони Владислав Селезньов заявив про нарощування Російською Федерацією військової присутності в Криму.