ua en ru

У Криму однорічна дитина потонула в бочці з брагою

У Сакському районі однорічна дівчинка впала в 40-літровий бідон з брагою і загинула. Про це повідомляє прес-служба ГУ ГОЧС України в Криму.

Працівники медичної допомоги констатували смерть дівчинки 2012 р. народження з попереднім діагнозом: слідство механічної асфіксії в 40 літрової ємності з брагою.

Кримські правоохоронці встановлюють обставини і причини, що призвели до смерті однорічної дівчинки в селі Іллінка Сакського району автономії, яка потонула в 40-літровій бочці з брагою.

Інформація про те, що трапилося надійшла до чергової частини Сакського міськвідділу міліції вчора, 17 липня, о 16:10 від лікарів "Швидкої допомоги". За вказаною медиками адресою негайно виїхали співробітники слідчо-оперативної групи, керівництво Сакського міськвідділу міліції.

В ході проведення огляду місця події було встановлено, що смерть дитини настала в період відсутності вдома його батьків.

25-річна мати дівчинки та її 27-річний батько, відлучившись з дому, залишили малечу і її 5-річного брата під опікою 44-річної бабусі. Діти грали на подвір'ї. Бабуся, за її словами, вийшла з двору на кілька хвилин для того, щоб вигнати корову. Повернувшись, виявила внучку в ємності з брагою, що стояла біля порога будинку. Дівчинка не подавала ознак життя.

Витягнувши дитини з бочки з брагою, жінка відразу ж викликала "Швидку допомогу". Прибулі за викликом медики провели першочергові реанімаційні заходи, які, на жаль, виявилися безуспішними. Лікарі констатували смерть дівчинки.

Сім'я загиблої дитини не відноситься до категорії неблагополучних.

В даний час зазначена інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Визначено кваліфікація за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 166 (" злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування") КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Проводиться весь необхідний комплекс слідчих дій.