ua en ru

В Криму посадовець незаконно розпорядився майном оборонно-промислового комплексу вартістю 8,9 млн грн

Прокуратура Кримського регіону України виявила незаконне відчуження майна оборонно-промислового комплексу вартістю 8,9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кримського регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

4 вересня 2012 р. за результатами перевірки на одному з державних підприємств оборонно-промислового комплексу порушено кримінальну справу стосовно колишнього керівника підприємства. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки).

В ході перевірки встановлено, що у вересні 2011 р. посадовець, маючи на меті незаконну реалізацію державного майна, яке знаходиться у господарському віданні підприємства, з метою надання видимості законності своїх дій, приховування дійсного наміру продати вказане майно, звернувся до органу управління зазначеного майна з листом про надання згоди на його списання. При цьому він достовірно знав, що списати вказане майно у визначеному законом порядку, неможливо з технічних причин.

В грудні 2011 р., без погодження з органом управління майном та Фондом державного майна України, вказаним посадовцем здійснено продаж будівлі та земельної ділянки підприємства, на якій розташоване майно.

Слідство по кримінальній справі триває.

Крім того, до Господарського суду м. Севастополя подано 2 позови щодо визнання договорів купівлі-продажу недійними.

Читайте також: ГПУ порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Ізмаїльського порту