ua en ru

У Криму буде створено підприємство по збірці тролейбусів "Богдан-Крим"

У Криму буде створено підприємство по збірці тролейбусів "Богдан-Крим". Про це йдеться в меморандумі, який 17 червня підписав голова Радміну АР Крим Василь Джарти і президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук, повідомляє прес-служба Радміну.
За словами голови кримського уряду, це дозволить почати виробництво тролейбусів за рахунок чого будуть створені додаткові робочі місця для кримчан.
За словами В.Джарти, корпорація "Богдан" організовує навчання фахівців в Сімферополі.
"Не міняючи контактні мережі і тягові підстанції - у нас буде висока собівартість і неякісне обслуговування. Тому необхідно робити все в комплексі", - наголосив він.
Відповідаючи на питання журналістів, В.Джарти запевнив, що оновлення тролейбусного парку не вплине на вартість проїзду в громадському транспорті.

За словами кримського прем'єра, на реалізацію проекту передбачається направити кошти, які Крим має намір отримати від випуску облігацій внутрішньої позики у розмірі 400 млн грн, рішення про випуск яких 12 травня поточного року було прийняте Верховною Радою Криму.
Як повідомив В.Джарти, зокрема, планується, що 200 млн грн з цих коштів будуть витрачені на оновлення інфраструктури (контактних мереж, тягових підстанцій), а 200 млн. грн. будуть вкладено в створення виробництва нових тролейбусів.
За словами О.Свинарчука, корпорація "Богдан" інвестує 12 млн грн для організації та підготовки виробництва тролейбусів в Криму.
За умови своєчасного фінансування до кінця поточного року в Криму планується випустити близько 100 тролейбусів.