ua en ru

Group DF побудує в Криму підприємство з випуску діоксиду титану потужністю 120 тис. т на рік

У Криму буде побудовано підприємство з випуску діоксиду титану потужністю 120 тис. т на рік. Потужність нового підприємства буде така, як нинішня потужність "Кримського титану", сказав глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ під час презентації в Армянську інвестиційних планів, повідомляє прес-служба Фірташа.

"За рахунок того, що ми побудували новий завод сірчаної кислоти, ми вирішили два завдання. Ми вирішили питання екології, ми прибрали викиди. Також буде побудоване нове виробництво потужністю 120 тис. т діоксиду титану на рік. По суті, це буде ще один такий завод стояти поруч. Ми проект підготували, він повністю готовий. Думаю, за три - максимум чотири роки ми побудуємо виробництво з випуску ще 120 тис. т діоксиду титану", - сказав Дмитро Фірташ.

Крім того, він зазначив, що введення в дію нового заводу сірчаної кислоти дозволить збільшити потужність "Кримського титану" на 300% - до 240 тис. т діоксиду титану на рік.

"Наприкінці квітня - початку травня почне працювати нове виробництво сірчаної кислоти. В цілому, було інвестовано близько півмільярда доларів. Випуск необхідних обсягів сірчаної кислоти дає нам можливість побудувати ще один завод з випуску діоксиду титану потужністю 120 тис. т в рік", - сказав Дмитро Фірташ.

Новий завод буде випускати 600 тис. т сірчаної кислоти на рік, що дозволяє істотно наростити виробництво діоксиду титану. Застосування нових технологій виробництва сірчаної кислоти дозволить в рази скоротити обсяг викидів. Встановлена ​​парова турбіна потужністю 12 мегават дозволить скоротити споживання електроенергії на 40%, і на 36% споживання природного газу.

Group DF - приватна міжнародна група компаній, інтереси і активи якої зосереджені в таких областях, як енергетика, хімічна промисловість, енергетична інфраструктура і нерухомість.