ua en ru

У Криму 38% пляжів повністю пройшли перевірку і прийняті до експлуатації, - головсанлікар АРК.

У Криму станом на 28 травня ц.р. 38% пляжів повністю пройшли перевірку і прийняті до експлуатації. Про це повідомила головний державний санітарний лікар Криму Марія Кровякова, передає головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

"На 28 травня тільки 38% всіх пляжів повністю пройшли перевірку і прийняті до експлуатації. Особливо хочу відзначити Миколаївку. Стільки порушень немає більше ніде. Там є пляж в антисанітарному стані, а стихійна торгівля процвітає. Якщо говорити про ліси, про природно-заповідний фонд, то тут теж є низка проблем. Так, наприклад, на Ай-Петрі без дозволу ведеться торгівля м'ясом, ковбасою, вином", - сказала М.Кровякова.

Заступник голови Ради міністрів АРК Георгій Псарьов на селекторній нараді відзначив, що термінового рішення вимагають проблеми організації відпочинку в природних заповідниках, на екологічних стежках. "40 тисяч туристів за курортний сезон відвідують водопад Джур-джур. Алуштинській раді терміново взяти питання на контроль про наведення порядку", - сказав Г.Псарьов.

Міністр курортів і туризму АР Крим Сергій Кириленко проінформував, що практично всі перевірені пляжі прибрані, окрім сімєїзького і частково пляжу в селищі Коктебель. Перевірка стану курортних об'єктів проводитиметься ще у Саках та Євпаторії.

"Що стосується загальнодоступності до пляжів, то на сьогоднішній день плата за відвідини пляжів загального користування не стягується. Під інфраструктуру - лежаки, матраци - відведено не більше 30% від загальної території", - додав С.Кириленко. За його словами, бичем залишається інша проблема - незаконні будови в стометровій зоні від моря. В результаті перевірки Республіканським комітетом АР Крим із земельних ресурсів 412 об'єктів у прибережній зоні в Ялтинському і Алуштинському регіонах, виявлено 20 порушень земельного законодавства.