ua en ru

До кримського парламенту пройшли шість політичних сил, - В.Джарти

У Криму за Партію регіонів у багатомандатному виборчому окрузі по виборах депутатів Верховної Ради АРК проголосувало 48 - 49% виборців. Про це повідомив голова Кримської організації ПР Василь Джарти на прес-конференції в Сімферополі, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Джарти, друге місце на виборах у Криму отримала Комуністична партія України, за яку проголосували 7,5% виборців, на третьому місці - "Народний Рух України", якого підтримали 6,5% голосів.
За його даними, до Верховної Ради АРК також пройдуть партії "Союз", за яку проголосувало 5,02% виборців, "Русское единство", яку підтримали 4% і "Сильна Україна" - 3,5%. За інформацією В.Джарти, партія "Батьківщина", яку підтримали 2,5% виборців, до кримського парламенту не проходить.
Він зазначив, що ці дані - попередні, офіційно підраховано близько 90% бюлетенів.
"Ми сьогодні бачимо за нашими підрахунками, що Партія регіонів перемогла в АРК і має переважну більшість голосів по відношенню до інших політичних сил", - сказав В.Джарти. За його словами, враховуючи те, що "регіонали" здобули перемогу в 49 мажоритарних одномандатних округах, всього, за його прогнозом, у кримському парламенті ПР отримає 77-80 мандатів.
В.Джарти також відзначив, що у формуванні коаліції у новому кримському парламенті немає сенсу, так як ПР отримує більшість. "Коаліції не буде як коаліції, а буде представлена більшість в парламенті", - сказав В.Джарти.
Він також повідомив, що, за попередніми даними, перемагають представники ПР, які балотуються у мери міст і депутати місцевих рад.
Як вже повідомлялося раніше, ПР виграла вибори в 49-ти з 50 мажоритарних одномандатних округів. В окрузі № 11 (Красноперекопськ) переміг кандидат від партії "Союз", колишній постійний представник Президента України в АРК Сергій Куніцин.