ua en ru

У Кремлі заявили, що посилення санкцій проти РФ спрямоване на дестабілізацію ситуації в Україні

У Кремлі заявили, що посилення санкцій проти РФ спрямоване на дестабілізацію ситуації в Україні На фото: Президент Росії Володимир Путін

Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що посилення санкцій проти РФ спрямоване на дестабілізацію ситуації в Україні, передає "Російська служба новин".

"Російська Федерація - це країна, яка справді зацікавлена у врегулюванні кризи. Всі інші плани щодо посилення санкційного режиму, ізоляції, постачання зброї і так далі - це все кроки, які, на жаль, навпаки, спрямовані на дестабілізацію обстановки в Україні", - заявив Пєсков.

Він зазначив, що така позиція Заходу не може не викликати жалю.

"Росія докладає всі зусилля для того, щоб допомогти Україні врегулювати цей жахливий криза. Ось цим Росія буде займатися далі", - додав він.

Нагадаємо, 9 лютого 2015 року глави МЗС країн ЄС ухвалили рішення, що нові санкції проти Росії набудуть чинності 16 лютого.

Крім цього, 9 лютого Президент США Барак Обама заявив, що Захід продовжить чинити тиск на Росію до тих пір, поки Росія повністю не виконає взятих на себе зобов'язань.