ua en ru

У Кременчуці протестували проти скорочення 2,5 тис. працівників сталеливарного заводу

У Кременчуці (Полтавська обл.) сьогодні пройшла акція протесту проти скорочення 2,5 тис. працівників сталеливарного заводу, передає кореспондент РБК-Україна.

На мітинг зібралися більше 1 тис. працівників підприємства, яким голова профкому Кременчуцького стальзаводу Олександр Шишкін заявив, що в січні 2015 р. на заводі буде скорочено 2 556 людей. За його словами, раніше на заводі працювало 5 300 осіб, потім люди були скорочені і з 13 січня 2015 р. на стальзаводі залишиться працювати 1 016 людей.

За словами мітингувальників, багато сімей залишиться без роботи, а сам завод, на їхню думку, можна зберегти зараз за рахунок держзамовлень.

"Треба, щоб уряд дав замовлення на вагони, щоб зберігся і вагонобудівний, і сталеливарний завод. Ми не вимагаємо чогось надприродного. Лиття на нашому заводі робиться для вагонобудівного. Неправильно, щоб лиття брали десь з-за кордону, якщо можна на нашому заводі його виготовляти", - заявили мітингувальники.

Фіндиректор підприємства Ростислав Дубров зазначив, що основна причина скорочення - відсутність ринків збуту продукції та головного - російського. "Ми до влади країни зверталися і розробили програму модернізації вагонів - це майже 30 тис. вагонів, але допомоги так і не отримали", - сказав Дубров.

Виконувач обов'язків мера Кременчука Віктор Калашник заявив, що на наступній сесії міськради депутати приймуть звернення до Президента, парламенту, Кабміну з вимогою підтримати завод держзамовленнями і не дати йому розвалитися.

Нагадаємо, Кременчуцький стальзавод в першому півріччі зменшив виробництво на 35% - до 12 692 т.